Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dietetyczne lody, które można jeść bez końca? O, tak! Te z truskawkami i bananem smakują wybornie, a dodatkowo nie zawierają zbędnych, wysokokalorycznych dodatków. Przygotowując je z wcześniej zamrożonych owoców zyskujecie na czasie, bo ich pysznym smakiem możecie cieszyć się w zaledwie kilka chwil.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 558
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 31
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 26
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 320
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 558
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 31
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 26
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 320
Składniki
Banany pokroić na plasterki, truskawki na połówki. Owoce rozłożyć luźno na tacce i zamrozić. Zamrożone owoce przełożyć do malaksera z funkcją kruszenia lodu i rozdrobnić. Dodać jogurt oraz miód i zmiksować do połączenia się składników. Podawać od razu po przygotowaniu.
Rady: Jeśli owoce ciężko jest rozdrobnić jednorazowo można robić to partiami, lub poczekać, aż lekko się rozmrożą. Aby uformować kształtne kulki, po zmiksowaniu lody można włożyć na krótko do zamrażalnika, aby nieco stężały.