Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Migdałowo-pomarańczowa wyspa"
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 23
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23695
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20263
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 23
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23695
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20263
Składniki
Masło zmiksuj z miodem, jajkami, sokiem z dużych pomarańczy, skórką z pomarańczy, aromatem i zmielonymi migdałami. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia, sól. Wymieszaj. Ciasto piecz 30 minut w 180°C. Małą pomarańczę sparz wrzątkiem, pokrój w plasterki, usmaż w cukrze i soku.
Migdały posiekaj, upraż na patelni. Ciasto ponakłuwaj wykałaczką, wlej do dziurek likier. Śmietanę ubij na z cukrem, wyłóż na ciasto. Całość posyp migdałami i udekoruj usmażonymi plastrami pomarańczy.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień