Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Miodowa panna cotta"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 569
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 39
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 73
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 33
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 336
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 569
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 39
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 73
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 33
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 336
Składniki
Żelatynę namocz w małej ilości wody, odstaw do napęcznienia. Kremówkę podgrzej z 3 łyżkami cukru oraz miodem. Do gorącej masy wlej napęczniałą żelatynę. Dodaj roztarte ziarenka z rdzenia wanilii. Całość bardzo starannie rozmieszaj.
Przygotowaną masę zdejmij z ognia, lekko przestudź. Rozlej do miseczek. Odstaw do całkowitego ostudzenia, a następnie wstaw do lodówki, aby deser stężał.
Śliwki opłucz, wypestkuj i pokrój na kawałki. Włóż do rondla, zasyp kilkoma łyżkami cukru, przemaż. Wlej czerwone wino, dodaj mielony cynamon i gwiazdkę anyżu. Ogrzewaj 5 minut. Deser wyjmij na talerzyki, polej sosem, ozdób miętą.
porcji, czas ok. 30 min; porcja – 310 kcal, cena 2,90 zł.Źródło: Świat kobiety