Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Muffiny pomarańczowe z rodzynkami"
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4807
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 157
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 5248
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 121
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4807
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 157
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 5248
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 121
Składniki
ok. 60 minut
Ziemniaki obrać, zalać w garnku wodą, gotować 25 minut. Odcedzić i jeszcze ciepłe przecisnąć przez praskę. Odstawić do wystudzenia. Utrzeć masło z cukrem i cukrem wanilinowym. Dodać skórkę otartą z pomarańczy. Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, dodać ziemniaki, dobrze wymieszać mikserem.
Do ucieranej masy kolejno dodawać żółtka. Dosypać mąkę z proszkiem do pieczenia, cynamon i mielone migdały. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie domieszać do ciasta. Wrzucić rodzynki. Przemieszać całość łyżką.
Formę na muffinki z 12 wgłębieniami wyłożyć papierowymi foremkami. Do każdego dołeczka włożyć porcję ciasta. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piec 25-30 minut. Wystudzić. Cukier puder utrzeć z sokiem pomarańczowym. Babeczki oblać przygotowanym lukrem. Udekorować kandyzowaną skórką pomarańczową.Źródło: Życie na gorąco