Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Owocowy Pudding"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 599
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 48
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 49
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 359
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 599
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 48
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 49
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 359
Składniki
Laskę wanilii rozetnij i wydrąż miąższ. Do miski wlej żółtka, dodaj cukier i wanilię. Ubij na pianę.
Miskę z pianą włóż do garnka z wrzątkiem. Stale mieszając, dolewaj mleko. Ubijaj, aż masa stężeje.
Foremki wyłóż na blachę i wlej do nich gorący krem. Do blachy wlej tyle wody, by foremki były w połowie zanurzone. Piecz ok. 50 min (w 160 st. C).
Ok. 150 g owoców podduś z cukrem i odrobiną wody. Wlej budyń w proszku wymieszany z odrobiną wody. Gotuj minutę. Wymieszaj z resztą owoców. Podawaj z puddingiem.
Czas przygotowania: 70 minut 235 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień