Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobienie tego dania jest ekspresowe. Staropolska przyprawa do kurczaka jest...
Odsłon: 564
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 1640
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 2413
Zrobienie tego dania jest ekspresowe. Staropolska przyprawa do kurczaka jest...
Odsłon: 564
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 1640
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 2413
Składniki
Żelatynę dokładnie wymieszaj z dwiema łyżkami zimnej wody.
Do rondelka wlej śmietankę kremówkę i tłuste mleko. Dosyp cukier biały i wanilinowy. Dołóż wydrążone z laski wanilii nasionka.
Gotuj całość do czasu, aż zacznie wrzeć, po czym wymieszaj z rozpuszczoną żelatyną. Wlej masę do małych miseczek lub filiżanek i wstaw na kilka godzin do lodówki.
Część umytych truskawek pokrój na małe kawałki, resztę rozgnieć widelcem na miazgę (możesz przetrzeć przez sito lub zblendować).
Schłodzony deser polej sosem truskawkowym i udekoruj owocami.
Czas przygotowania: 40 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 250. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax