Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paryżanka to pyszne ciasto jogurtowe. Idealne na deser, imprezę, piknik. Szybkie i proste do wykonania, możesz użyć dowolnych owoców. Przepis zaczerpnięty ze Smaker.
Zrobienie tego dania jest ekspresowe. Staropolska przyprawa do kurczaka jest...
Odsłon: 540
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 1341
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 2143
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 2705
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 3028
Zrobienie tego dania jest ekspresowe. Staropolska przyprawa do kurczaka jest...
Odsłon: 540
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 1341
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 2143
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 2705
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 3028
Składniki
Jabłka i borówki opłukaj, jabłka przekrój na pół usuń gniazda i pokrój w ósemki.
W misce ubij jajka na puszystą masę, dodaj cukier i cukier waniliowy, olej oraz sok i skórkę z cytryny. Wymieszaj do połączenia składników.
Dodaj przesianą mąkę z proszkiem. Wymieszaj. Tortownicę o średnicy 26 cm posmaruj olejem i wylej ciasto.
Na wierzchu ułóż jabłka i borówki. Wstaw do nagrzanego do 180 st. i piec około 35-40 minut.
Po upieczeniu i wystygnięciu posyp cukrem pudrem.