Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Paszteciki z grochem, kapustą i pietruszką"
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4808
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 164
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 5254
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4808
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 164
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 5254
Składniki
Mąkę przesiej ze szczyptą soli. Drożdże rozrób z cukrem, mlekiem i mąką, odstaw. Gdy urosną, wlej je do mąki, dodaj jajka, jogurt, sól. Wyrób ciasto, odstaw do wyrośnięcia.
Groch gotuj do miękkości, odcedź, ostudź, zmiksuj. Kapustę możesz wypłukać w zimnej wodzie, jeśli nie chcesz, by była kwaśna. Posiekaj ją. Na rozgrzanym oleju podsmaż kapustę, podlej wodą, dodaj przyprawy. Przypraw majerankiem, solą i pieprzem. Duś. Dodaj groch. Natkę zmiksuj z 2 łyżkami oleju i przyprawami.
Ciasto rozwałkuj. Układaj farsz z kapusty, a na nim farsz z pietruszki i suszone śliwki, zawijaj, zaklej. Piecz 30 minut w temp. 180°C.
Czas: około 2 godziny.Źródło: Dobry Tydzień