Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Piaskowiec na jogurcie"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 783
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 61
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 81
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 783
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 61
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 81
Składniki
Z cytryny wyciśnij sok. Wlej go do jajek, wymieszaj z cukrem oraz cukrem waniliowym, olejem i jogurtem. Mąkę pszenną przesiej z proszkiem do pieczenia, wymieszaj z mąką ziemniaczaną. Porcjami domieszaj do płynnych składników z cukrem. Szybko wymieszaj mikserem, połącz z jabłkiem. Podłużną foremkę do keksów posmaruj tłuszczem. Oprósz mąką. Napełnij przygotowanym ciastem.
Ciasto wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz około godziny, do tzw. suchego patyczka. Ewentualnie ok. 15 minut przed końcem pieczenia przykryj ciasto kawałkiem folii aluminiowej, aby wierzch zbytnio się nie przyrumienił.
Ciasto wyjmij z foremki, przełóż na kratkę kuchenną do wystudzenia. Oprósz cukrem pudrem. Serwuj np. z konfiturą.Źródło: Naj