Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczona dynia"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 62
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 22
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 315
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 62
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 22
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 315
Składniki
Dynię umyj, osusz. Ostrym nożem odetnij górę. Ze środka delikatnie usuń pestki łyżką, tak, by nie uszkodzić miąższu. Dynię włóż do żaroodpornego naczynia lub postaw na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w temp. 180°C przez 20-30 min, aż będzie miękka.
Kaszę jaglaną kilkakrotnie opłucz, za każdym razem zmieniając wodę. Następnie przesyp ją do sita, sparz wrzącą wodą. W garnku zagotuj 2 szklanki wody. Gdy zacznie wrzeć, wsyp sól oraz kaszę.
Gotuj pod przykryciem na bardzo małym ogniu, aż kasza wchłonie cały płyn. Na koniec – ciągle mieszając – do kaszy wlej mleko kokosowe (wlej go tyle, aby kasza była kremowa). Dodaj cynamon i dopraw do smaku miodem. Kaszą wypełnij środek upieczonej dyni.
30 minut. Porcja: 350 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie