Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Polędwiczki z morelami"
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 656
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 2111
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1340
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 150
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 110
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 656
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 2111
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1340
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 150
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 110
Składniki
Mięso oczyść, umyj, pokrój w poprzek na plastry grubości ok. 2 cm. Rozbij (najlepiej przez folię spożywczą). Oprósz lekko solą, pieprzem, papryką. Odłóż na ok. 1/2 godz. do lodówki.
Morele namocz w gorącej wodzie z winiakiem. Gdy nasiąkną, osącz. Posmaruj powidłami. Ser pokrój w cienkie słupki. Na każdym kawałku mięsa połóż po 2 morele i ser, zwiń roladkę, zwiąż nicią kuchenną lub zepnij wykałaczkami. Oprósz solą, pieprzem. Usmaż na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron, po czym zdejmij nici (lub usuń wykałaczki). Ubierz natką i podaj.Źródło: Świat kobiety