Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Superzdrowa faszerowana papryka"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 566
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 36
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 70
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 33
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 332
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 566
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 36
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 70
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 33
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 332
Składniki
• 35 minut • dla 4 osób • cena 15 zł
Papryki umyj i wyjmij gniazda. Następnie przygotuj farsz, łącząc mięso mielone, ryż, kuskus, drobno pokrojoną cebulę, zioła, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz. Wlej pół szklanki wody. Wszystko dokładnie wymieszaj i wypełnij farszem papryki.
Ułóż je w płaskim, szerokim garnku i zalej lekko osoloną wodą (rozpuść w niej łyżkę koncentratu pomidorowego). Gotuj ok. 30 minut.
Podawaj z sosem jogurtowo-czosnkowym (jogurt wymieszaj z odrobiną wody i dodaj rozgnieciony czosnek).
W Turcji do faszerowania używa się małych zielonych papryczek, które nie mają słodkiego posmaku – mięsiste żółte i czerwone trochę zmieniają smak potrawy. Można wtedy zwiększyć nieco ilość przypraw.Źródło: Show