Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Surówka z kiszonych buraków"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 592
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 48
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 47
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 352
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 592
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 48
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 47
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 352
Składniki
Jabłka obierz i zetrzyj z burakami na tarce.Wymieszaj z olejem i jogurtem, dopraw miodem. Kiszone buraki możesz przygotować sama.
W tym celu obierz je ze skórki, umyj i umieść w litrowym słoju.
Dodaj ząbek czosnku i zalej przegotowaną letnią posoloną wodą (pół płaskiej łyżeczki soli na pół litra wody). Dodaj pół kromki chleba razowego.
Ważne, by nie „pływały”, bo wda się pleśń. Wstaw do słoika np. szklankę, która obciąży buraki. Zakwas odstaw na 3–4 dni w ciepłe miejsce. Potem sok zlej i przechowuj w lodówce (dobra baza do barszczu), buraki wykorzystaj do surówek.Źródło: Show