Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szparagi w sosie serowym"
Zrobienie tego dania jest ekspresowe. Staropolska przyprawa do kurczaka jest...
Odsłon: 533
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 1191
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 2029
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 2469
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 2909
Zrobienie tego dania jest ekspresowe. Staropolska przyprawa do kurczaka jest...
Odsłon: 533
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 1191
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 2029
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 2469
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 2909
Składniki
Szparagi oczyść, odetnij twarde końcówki. Pędy ponownie zwiąż w pęczek. Wstaw do wysokiego garnka (do góry główkami). Zalej posoloną wodą z dodatkiem cukru. Białe szparagi gotuj 20 minut, a zielone – 10 minut.
W garnku stop masło. Dodaj serek i mleko. Gotuj dalej mieszając, aż sosu dobrze się połączą.
Miękkie szparagi odcedź, przełóż na talerz, polej sosem serowym. Podawaj np. z szynką i gotowanymi ziemniakami. Gotowe danie udekoruj gałązkami świeżej natki pietruszki.Źródło: Naj