Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekanka z kapustą"
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 453
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 1600
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1063
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 117
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 95
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 453
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 1600
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1063
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 117
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 95
Składniki
Z kapusty wytnij głąb, oddziel od siebie liście, włóż na minutę do gotującej się wody. Cebulę obierz, pokrój w kostkę, zeszklij na rozgrzanym oleju.
Mięso połącz z cebulą, jajkiem, przypraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj.
Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C. Naczynie żaroodporne posmaruj olejem, ułóż kilka liści kapusty, porcje mięsa, znów liście kapusty. Całość wyrównaj i delikatnie przyciśnij.
Ułóż kolejne warstwy, na górze rozłóż plastry boczku. Piecz przez godzinę, najpierw pod przykryciem, pod koniec odsłoń naczynie, by lekko przypiec boczek.
Czas: około 1,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień