Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię fasolkę podaną tradycyjnie z masłem i tartą bułką ale ta z pomidorami jest równie smaczna. Można ją podać jako przystawkę czy też dodatek do obiadu
Zrobienie tego dania jest ekspresowe. Staropolska przyprawa do kurczaka jest...
Odsłon: 542
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 1417
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 2218
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 2820
Zrobienie tego dania jest ekspresowe. Staropolska przyprawa do kurczaka jest...
Odsłon: 542
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 1417
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 2218
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 2820
Składniki
Fasolkę umyć, osuszyć, odciąć końcówki, (strąki można przekroić na pół lub zostawić w całości) ugotować do miękkości w osolonej wodzie.
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek w cienkie plasterki. Wrzucić na rozgrzaną oliwę, dodać wędzoną paprykę i kmin rzymski, smażyć około 8-10 minut. Następnie dodać pomidory, doprawić do smaku solą i pieprzem, dusić kolejne kilka minut.
Do sosu przełożyć ugotowaną fasolkę, wymieszać. Podawać posypaną siekaną natką pietruszki.