Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Frużelina to wspaniały dodatek do deserów, gofrów lub naleśników. Bardzo szybko można ją przygotować .
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10532
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 899
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4913
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 838
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10532
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 899
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4913
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 838
Składniki
Żelatynę wsypać do garnuszka, wlać 2 łyżki zimnej, przegotowanej wody, gdy napęcznieje, podgrzać. Maliny wsypać do garnka, wymieszać z cukrem.
Włożyć na palnik i gotować 4-5 minut. Mąkę ziemniaczaną połączyć z 3 łyżkami wody, wlać do malin, zagotować.
Pod koniec dodać sok z cytryny i płynną żelatynę, wymieszać.
Gorącą frużelinę przełożyć do słoiczków, zakręcić nakrętki. Słoiki odwrócić do góry dnem i pozostawić do ostudzenia. Przechowywać w chłodnym miejscu.