Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karotka w nieco innym wydaniu. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu, ale też samodzielna przekąska. Marchew jest jędrna, lekko twarda i świetnie przyprawiona.
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 748
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 2219
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1445
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 160
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 117
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 748
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 2219
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1445
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 160
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 117
Składniki
Marchewki myjemy i ewentualnie obieramy. Gotujemy na parze 5 minut. Dzięki temu lekko zmiękną, ale pozostaną jędrne. Odcedzamy. Składniki na sos mieszamy. Na patelni z grubym dnem (najlepiej ceramicznej) podgrzewamy cukier, aż zupełnie się stopi i zmieni kolor na karmelowy. Wlewamy sos, wkładamy jeszcze gorące marchewki i mieszamy. Jeśli marchewki będą zimne, cukier sklei się w grudki i będzie trzeba trochę dłużej podgrzewać, aby znów się roztopił. Marchewki smażymy kilka minut, aż pozbędziemy się z patelni nadmiaru sosu. Podajmy od razu na gorąco.