Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie jest trudno zrobić takie ozdoby. To fajna zabawa z dziećmi.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 56
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 90
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5951
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 56
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 90
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5951
Składniki
Żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie. Dodać glukozę i wymieszać. Dodawać stopniowo cukier puder i wyrabiać jak ciasto. Włożyć do woreczka foliowego, żeby masa nie obsychała. Odcinać po kawałku. Wałkować i wycinać np. kwiatki, listki przy pomocy foremek. Szczyptę barwnika zalać niewielka ilością wody. Przy pomocy pędzelka malować kwiatki, listki. Obsuszyć. Żeby zrobić żonkile wystarczy foremka gwiazdka. Ramiona gwiazdki trzeba ponagniatać np. ołówkiem. Środek kwiatka, to ,, czapeczka,, na ołówku.