Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i kremowe. Pyszny dodatek do obiadu!
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 578
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 39
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 74
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 35
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 343
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 578
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 39
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 74
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 35
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 343
Składniki
Buraki ugotować w łupinach do miękkości. Kiedy buraki ostygnął, poobierać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
W dość sporym rondelku rozgrzać masło, kiedy się lekko roztopi (należy uważać, aby się nie przypaliło) dodać Vegetę ok. 1 łyżki. Chwilkę potrzymać na ogniu i dodać mąkę. Dobrze zamieszać, żeby zrobić lekką zasmażkę. Do zasmażki dodać potarte buraki i dobrze wymieszać. Podlać wodą, ok szklanki, tak żeby całość się nie przypalała podczas zasmażania. Podsmażać na małym ogniu, często mieszając.
Kiedy buraki dobrze połączą się z zasmażką, dodać pieprz, sól, ewentualnie Vegetę do smaku. Na koniec dodać śmietanę i dokładnie wymieszać. SMACZNEGO!