Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czym najlepiej rozgrzać się wieczorem w zimie, kiedy za oknem mroźno i sypie śnieg? Grzanym winem! Dzisiejsza wersja jest z dodatkiem jabłek i soku jabłkowego, pachnąca cynamonem, goździkami i anyżem :)
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 55
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 90
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5951
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 55
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 90
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5951
Składniki
Sok jabłkowy i czerwone wino wlewamy do garnka. Dodajemy goździki, cynamon, anyż i mocno podgrzewamy na małym ogniu, nie doprowadzając jednak do wrzenia. Jabłka obieramy i kroimy w plasterki, kawałki lub wycinamy gwiazdki. Umytą cytrynę kroimy na półplasterki. Do kubeczków/ szklanek/ wkładamy po kilka kawałków jabłek i cytryny, a następnie zalewamy winem. Pijemy gorące :)