Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jak zrobić soki z owoców?"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 587
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 43
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 43
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 348
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 587
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 43
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 43
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 348
Składniki
Najbardziej popularny jest sok z malin, ze względu na swe właściwości przeciwprzeziębieniowe, ale zdrowe są soki ze wszystkich owoców leśnych.
owoce lekko przepłukać, układać warstwami, przesypując cukrem, najlepiej w dużym słoju. Odstawić na 2-3 dni, sprawdzając co jakiś czas, czy puściły sok. Gdy tak się stanie, wyłożyć sito kawałkiem lnianej szmatki (może ją zastąpić tetrowa pielucha) i wylać zawartość słoika.
Następnie odcedzić sok, szmatkę związać i zawiesić, by sok mógł skapywać do naczynia. Po kilku godzinach wycisnąć resztkę soku. Przelać do małych, wyparzonych słoiczków i pasteryzować.Źródło: Dobry Tydzień