Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ok 0,75 l kukułkówki
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 484
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 57
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 94
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 484
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 57
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 94
Składniki
Mleko skondensowane wlewamy do garnka , wrzucamy cukierki i gotujemy na małym ogniu do całkowitego rozpuszczenia się cukierków. Ważne aby cały czas mieszać mleko z cukierkami bo kukułki mocno przywierają do garnka
Po rozpuszczeniu cukierków odstawiamy garnek do całkowitego ostygiecia
Po ostygnięciu dolewamy do mleka wódki , mieszamy i ........smacznego :)