Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Napój z mango i świeżego imbiru"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 27
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 62
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 22
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 313
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 27
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 62
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 22
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 313
Składniki
Mango umyj starannie pod bieżącą wodą, obierz ze skórki. Usuń pestkę, miąższ pokrój na kawałki. Wrzuć do garnka, zalej litrem wody.
Wrzuć laskę cynamonu oraz kilka ziarenek kardamonu. Korzeń imbiru obierz, pokrój w plasterki. Dodaj do składników w garnku. Gotuj całość na średnim ogniu 12-15 minut.
Pomarańcze i limonki sparz wrzątkiem. Jedną limonkę odłóż do dekoracji. Z pozostałych cytrusów wyciśnij sok. Dodaj go do garnka, wymieszaj. Owocowy wywar zdejmij z ognia. Dosłódź do smaku miodem. Przelej przez sitko. Rozlewaj do szklanek (jeśli chcesz dodaj miąższ mango), dekoruj odłożoną limonką.
porcje, czas ok. 25 min; porcja – 160 kcal, cena 2,90 zł.Źródło: Świat kobiety