Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pomarańczowa fantazja"
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4809
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 164
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 5256
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4809
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 164
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 5256
Składniki
Pomarańcze umyj, osusz, a następnie połowę obierz tak, aby całkowicie usunąć białą skórkę i powykrawaj z nich wzdłuż błonek cienkie „fileciki”. Z reszty pomarańczy wyciśnij cały sok. Następnie do dużego szklanego naczynia wsyp kawałki pomarańczy, wlej wyciśnięty sok pomarańczowy, włóż laski cynamonu oraz gwiazdki anyżu.
Całość zalej schłodzoną oranżadą (lub w wersji dla dorosłych – schłodzonym różowym winem) i odstaw do lodówki na pół godz., by smaki się przegryzły.
Napój pomarańczowy przed podaniem możesz udekorować cienkimi spiralami z pomarańczowych skórek.
Lubisz bardziej wytrawny smak? Napój możesz przygotować z grejpfrutów.
Czas: 20 min; liczba porcji: 8Źródło: Świat kobiety