Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten pyszny domowy Chlebek tostowy robi się go naprawdę szybko, a smakuje wybornie :-) Koniecznie wypróbujcie :-). W oryginalnym przepisie zamiast mleka użyto wody, a zamiast masła oleju.
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 483
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 56
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 92
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 483
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 56
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 92
Składniki
1. Do miski przesiej mąkę. 2. Dodaj suche drożdże, mleko, miód i sól. 3. Za pomocą miksera (użyj końcówek z hakiem) wyrabiaj ciasto. 4. Po chwili, gdy zacznie się łączyć dodaj roztopione masło. 5. Wyrabiaj aż ciasto będzie gładkie i elastyczne. 6. Miskę przykryj folią spożywczą. 7. Odstaw do wyrośnięcia na około 40-60 minut. 8. Po tym czasie ciasto przełóż do formy na KEKS wyłożonej papierem do pieczenia. 9. Przykryj folią spożywczą i pozostaw do ponownego wyrośnięcia około 30 minut lub do czasu, gdy ciasto wypełni formę niemal w całości po brzegi. 10. W czasie kiedy ciasto rośnie piekarnik nagrzej do 200°C. 11. Przed włożeniem ciasta do piekarnika wierzch ciasta posmaruj mlekiem. 12. Piecz około 30-40 minut, do czasu, gdy chlebek będzie zarumieniony. 13. Smacznego :-)