Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rogaliki z jabłkami"
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 55
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 61
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 304
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 158
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 384
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 55
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 61
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 304
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 158
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 384
Składniki
Drożdże wymieszaj z cukrem i odstaw do wyrośnięcia (ok. 15 minut). Do miski przesiej mąkę, dodaj pozostałe , a na końcu mieszankę z drożdży i cukru. Wyrabiaj ciasto. Włóż ciasto do woreczka foliowego i na 20 minut zanurz w zimnej wodzie. Wyjmij i wyrób.
Ciasto podziel na 6 części, rozwałkuj koło i każde podziel na 8 trójkątów. Nakładaj marmoladę i formuj rogaliki. Kładź je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz 20 minut w temp. 180°C. Polej lukrem lub posyp cukrem pudrem.
<strong>Pani Ewa Wolniewicz mieszka w Żyrardowie</strong>Źródło: Dobry Tydzień