Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla fanów surowego mięska. Najlepsze robi mój Tata.
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 675
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 2146
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1362
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 153
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 112
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 675
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 2146
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1362
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 153
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 112
Składniki
Polędwicę "zmrażamy" w zamrażalce przez kilkanaście minut. Po wyjęciu kroimy ostrym nożem na cieniutkie plasterki. (Jeśli nie mamy czasu można kupić już pokrojoną polędwicę na carpacio). W kubeczku mieszamy sok z cytryny i ocet ze sporą szczyptą soli i pieprzu, dolewamy oliwę i dodajemy zioła, wszystko mieszamy dokładnie. Parmezan ścieramy na tarce o grubych oczkach. Sosem smarujemy dwa talerze, rozkładamy polędwicę, rzesztki sosu wylewamy na wierzch mięska. Pod mięsko wkładamy umyte liście sałaty (dla dekoracji i późniejszego schrupania), na wierzch zaś po dwie łyżki oliwek i grzybków na talerz, oraz po połowie startego sera. Dekorujemy świeżą bazylią i świeżo zmielonym pieprzem oraz ćwiartkami cytryny. Jemy wyciskając sok z cytryny na danie, nabierając po trochu każdego ze składników.