Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz przepisu na szybką przekąskę, którą możesz podać gościom na imprezie lub rodzinie na pyszną kolację? Ciasto francuskie z boczkiem świetnie się do tego nada. Potrawę przygotujesz ekspresowo, a w razie konieczności (bo przekąski znikają naprawdę błyskawicznie) - możesz w kilka minut dorobić wiele kolejnych porcji.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 561
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 32
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 67
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 30
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 327
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 561
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 32
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 67
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 30
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 327
Składniki
Rozwiń ciasto francuskie na blaszce z piekarnika - tak, aby papier, w którym było zawinięte, dotykał blachy. Jeśli przygotowałeś własne ciasto, podłóż pod nie papier do pieczenia. Ciasto francuskie cienko posmaruj sosem - najlepiej sprawdzi się do tego pędzelek kuchenny lub łyżeczka.
Ser żółty zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Obsyp równomiernie przygotowane ciasto. Następnie wyłóż na nie boczek, pokrojony w drobne paseczki.
Piecz według wskazówek na opakowaniu ciasta francuskiego (zazwyczaj 200-220 stopni Celsjusza, przez ok. 20 minut, często z termoobiegiem).
Po upieczeniu ciasto francuskie z boczkiem podziel na długie pasy i udekoruj świeżym, poszatkowanym szczypiorkiem. Możesz podawać z dipem czosnkowym.