Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywa dla tradycyjnych frytek.
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 737
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 90
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 79
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 262
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 826
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 737
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 90
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 79
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 262
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 826
Składniki
Bataty obieramy i kroimy na frytki. Odstawiamy do miski i zalewamy zimną wodą. Po około godzinie wyjmujemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
W misce przygotowujemy mieszankę przypraw. Dodajemy do niej bataty i oliwę. Dokładnie mieszamy i wstawiamy frytki do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni. Pieczemy około 20 minut. Po tym czasie zwiększamy moc piekarnika do 240 stopni (jeżeli nasz piekarnik ma taką opcję, to można zastosować tryb grilla) pieczemy kolejne 10 minut.
Po upieczeniu przykrywamy serem i boczkiem i zostawiamy w piecu do zapieczenie (5-8 minut). Wyciągamy i posypujemy szczypiorkiem.