Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Macie dynie i zastanawiacie się, co z niej zrobić? Co powiecie na frytki z piekarnika? Ta zdrowa i smaczna przekąska sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i na wyjątkowe okazje. Podane z ulubionym sosem zawsze szybko znikają ze stołu. Wypróbujcie ten przepis! Gwarantujemy, że nabierzecie ochoty na więcej.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 76
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3320
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1161
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 76
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3320
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1161
Składniki
Dynię myjemy, kroimy na pół i wycinamy gniazda nasienne. Następnie kroimy ją na cienkie paseczki.
Do miski wlewamy oliwę, dodajemy przyprawy. Składniki mieszamy.
Pokrojoną dynię przekładamy do miski z oliwą i przyprawami. Obtaczamy ją w marynacie.
Kawałki dyni układamy na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. Frytki z dyni pieczemy przez około 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni.
Upieczone frytki podajemy z ulubionym sosem.