Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta propozycja kalafiora to smaczna przekąska która sprawdza się na różnych spotkaniach rodzinnych i nie tylko. Jest to jedna z ulubionych przekąsek mojego męża. Przepis i wykonanie bardzo proste i szybkie. Polecam
garnek, nóź, sitko, patelnia głębsza, ręcznik papierowy, mikser,
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 577
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 39
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 73
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 35
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 342
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 577
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 39
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 73
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 35
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 342
Składniki
Kalafiora podzielić na różyczki , opłukać w wodzie z odrobiną octu, następnie ugotować w osolonej wodzie ( kalafior ma być miękki lecz nie rozgotowany). Wszystkie składniki na ciasto miksujemy. Kalafiora po ugotowaniu odsączamy na sitku , studzimy , a następnie wkładamy do ciasta naleśnikowego i smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Usmażonego kalafiora odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Smacznego
Kalafior po ugotowaniu obtaczany w cieście naleśnikowym.
Kalafior smażony.
Gotowy do podania.