Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zakasłam rękawy i dziś przygotowałam twarogowe kopytka zwane inaczej ruskimi kluskami. Adwentowy, słodki obiad, kolacja lub śniadanie. Uwielbiamy je wszyscy!
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 55
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 55
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Składniki
Ugotowane ziemniaki i ser przeciskamy przez praskę. Dodajemy ¼ objętości ziemniaków mąkę oraz jajo. Zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na części i robimy z nich wałki. Kropimy po skosie na mniejsze kawałki. Kopytka wrzucamy na wrzącą wodę i gotujemy ok 5 minut od momentu wypłynięcia. Odcedzamy.
Maliny rozgniatamy widelcem, dodajemy jogurt i mieszamy do uzyskania jednolitego sosu. Polewamy nim kopytka.