Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nawet nie wiecie jak wspaniale smakuje mięta w tempurze.
Dzisiaj podaję Wam przepis na pyszne śledzie ( matiasy ) w sosie , które wymy...
Odsłon: 9
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20273
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 27
Dzisiaj podaję Wam przepis na pyszne śledzie ( matiasy ) w sosie , które wymy...
Odsłon: 9
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20273
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 27
Składniki
Z podanych składników trzepaczką ubijamy średniej gęstości ciasto, w miarę potrzeby dolewamy piwo. W cieście zanurzamy mięte i kwiaty na łodyżkach, obracając je w dłoniach, pozbywamy się nadmiaru ciasta, aby liście i kwiatki się nie sklejały. Wkładamy liście i kwiaty do głębokiego gorącego oleju i smażymy na złoty kolor, następnie osączamy na papierowych ręcznikach.