Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paluchy z ciasta francuskiego to niezwykle prosta w przygotowaniu przekąska, która sprawdzi się zarówno na imprezę jak i do pochrupania przy ulubionym filmie.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 25
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 319
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 25
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 319
Składniki
Cebulę drobno posiekaj. Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój drobno w kostkę. Oliwę rozgrzej na patelni, gdy będzie wystarczająca gorąca, wrzuć cebulę i pomidory. Smaż przez około 5 minut.
Gotowe pomidory wraz z cebulą przełóż do ostygnięcia, dodaj sól, pieprz i zblenduj.
Ser zetrzyj na tarce o małych oczkach.
Rozłóż arkusz ciasta francuskiego. Połowę posmaruj sosem, posyp startym serem i ziołami prowansalskimi. Następnie złóż na pół. Potnij na paski o równej szerokości. Każdy z nich trzymając za końce poskręcaj.
Paluchy układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia zachowując odstępy. Piecz w 200 stopniach C prze około 20 minut.