Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudowne połączenie smaku papryki i pomidorów... Świetnie wygląda a jeszcze lepiej smakuje. Papryczka idealnie nadaje się do obiadków oraz jako przekąska/ zakąska ;P
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 562
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 33
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 68
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 30
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 329
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 562
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 33
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 68
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 30
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 329
Składniki
Paprykę czyścimy, wycinamy gniazdo nasienne i kroimy na dowolne kawałki ( paski, kwadraty itp.) Pokrojoną zalewamy wrzątkiem i parzymy przez kilka minut.
Z soku pomidorowego, octu, oleju i cukru gotujemy zalewę. Dodajemy sól, przecier oraz kilka listków laurowych, po łyżeczce pieprzu i ziela angielskiego.
Paprykę układamy w słoiczkach i zalewamy gorącą zalewą. Zakręcamy i pasteryzujemy przez 10- 15 minut.
Ja używam "soku pomidorowego" własnej produkcji ;P czyli przekręconych przez maszynkę całych pomidorków...pychotka :)