Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jest w zupełności wegańskie, zdrowe i sycące ;)
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10551
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 911
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4927
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 848
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10551
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 911
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4927
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 848
Składniki
Ciecierzycę namoczyć przez co najmniej 4 godziny i ugotować.
Len mielony zaparzyć we wrzątku.
Następnie zblendować ciecierzycę z lnem, natką pietruszki i curry.
Do masy dodać 3 łyżki sezamu i wymieszać.
Całość przełożyć do sylikonowej formy i posypać pozostałą łyżką sezamu.
Całość piec 20 minut w temperaturze 180 stopni (czas zależy od tego, jaki stopień wypieczenia chcemy uzyskać).*
Bób ugotować do miękkości.
Ugotowany bób rozgnieść z oliwą i przyprawami.