Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowałam placuszki drobiowe z dodatkiem warzyw. Placuszki bardzo smaczne szybko znikają z talerza, a co najważniejsze robi się je szybko, prosto i nie są pracochłonne. Smakują dobrze zarówno na ciepło jak i na zimno.
miska, nóż, deska, praska do czosnku, miska, patelnia,
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 577
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 39
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 74
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 35
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 342
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 577
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 39
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 74
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 35
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 342
Składniki
Filety z kurczaka oczyszczamy z błonek, myjemy i osuszamy. Następnie kroimy w drobną kostkę, wkładamy do miski dodajemy przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz jajka i mieszamy. Paprykę czerwoną po oczyszczeniu z gniazd nasiennych i umyciu kroimy w drobną kostkę dodajemy do masy, dodajemy poszatkowaną natkę pietruszki, mąkę i mieszamy do połączenia składników. Na rozgrzany olej nakładamy porcje masy i smażymy nieduże placuszki na rumiano z każdej strony. Odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.