Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe szparagi. Delikatne w chrupiącej piersi drobiowej i boczku. Idealnie komponują się z sosami
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1187
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1187
Składniki
Szparagi myjemy, odcinamy zdrewniałe końcówki, białe obieramy. Zagotowujemy wodę w garnku z solą i z cukrem. Wkładamy szparagi i gotujemy 3-4 min. Odstawiamy do ostygnięcia.
Pierś dokładnie myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Ostrym nożem przecinamy wzdłuż, uzyskując 2 kotlety. Kotlety delikatnie rozbijamy tłuczkiem do mięsa, doprawiamy solą i pieprzem i oregano
Układamy na kotletach szparagi i dokładnie zawijamy. Każdą z roladek owijamy 2 plasterkami boczku
Rozgrzewamy piekarnik do temp 190C. Na blaszce wysmarowanej olejem układamy roladki, wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 25 min. Podajemy z ulubionymi sosami