Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najważniejsze przy przyrządzaniu tatara są świeżość i wysoka jakość składników...
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10538
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 905
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4920
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 844
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10538
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 905
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4920
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 844
Składniki
Mięso pokroić w plastry, a następnie bardzo drobno posiekać. Można oczywiście ułatwić sobie zadanie i zemleć mięso w maszynce.
Rozdrobnione mięso przełożyć do miski, dodać sól, żółtko, wodę i olej. Wyrabiać do uzyskania gładkiej masy.
Z mięsa uformować dwie porcje, obłożyć posiekanymi dodatkami, posypać świeżo zmielonym pieprzem, skropić oliwą truflową. Na każdą porcję można wyłożyć dodatkowe żółtko (u mnie przepiórcze).