Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone ziemniaki faszerowane ruskim farszem jak z pierogów, jest o wiele mniej pracy niż przy pierogach a pieczenie wzbogaca smak.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 106
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 46
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 106
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 46
Składniki
Ugotowałam ziemniaki w mundurkach. Przekroiłam wzdłuż na połówki i wydrążyłam. Wydrążone ziemniaki utłukłam i dodałam twaróg i znowu utłukłam.
Dodałam zrumienioną, pokrojoną w kostkę cebulę. Te ciemne to skwarki bo użyłam smalcu kaczego do smażenia. Farsz doprawiłam sola i pieprzem.
Nafaszerowałam ziemniaki i zapiekałam do zrumienienia, około 30 min w 180 stopniach. dla dekoracji dodałam paseczki boczku- nie są obowiązkowe.
Smacznego :)