Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 482
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 56
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 90
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 482
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 56
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 90
Składniki
Brzoskwinie myjemy ,obieramy ,usuwamy pestki i kroimy na kawałki. Z wody , cukru cukru wanilinowego , octu i przypraw na wolnym ogniu gotujemy zalewę i powoli wkładamy do niej owoce. Gotujemy je na wolnym ogniu przez około godzinę. Układamy brzoskwinie w słoikach ,następnie wlewamy gorącą zalewę ,mocno zakręcamy i stawiamy denkami do góry. Czekamy ,aż się wystudzą.