Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne buraki idealne na zimę zarówno na zupę jaki i na surówkę do obiadu
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 56
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 90
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5951
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 56
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 90
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5951
Składniki
Buraki paruję ok 4-5 kg w dużym garnku)myjemy w skórce wrzucamy do garnka zalewamy 3/4 wodą gotujemy ok 1 godzinę zostawiamy na noc rano obieramy ze skórki szatkujemy maszynką lub ręcznie na grubych oczkach. Można tez kupić gotowe parowane buraki jak kto woli. Wkładam ok 3/4 słoika dorzucam liść laurowy i ziele angielskie do każdego słoika.
Zalewam buraki wkładam łyżkę i poruszam burakami aby zalewa wszędzie dotarła dolewam zalewę do pełnego słoika. Pasteryzuję ok 5-10 min.