Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienią i zimą pachnie piękniej niż suszona mięta. Wystarczy dodać łyżeczkę takiego cukru do szklanki gorącej wody i mamy pyszną, zdrową i bardzo aromatyczną herbatkę.
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 732
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 88
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 79
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 259
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 821
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 732
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 88
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 79
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 259
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 821
Składniki
Mietę dokładnie umyć pod bieżącą wodą i dokładnie otrząsnąc z nadmiaru wody. Oberwać same liście. Przełożyć do blendera, wsypać drobny cukier i zmiksować na żwirek. Następnie rozłożyć na dużej tacce i suszyć w cieniu, każdego dnia dokładnie mieszając . Trwa to 4-5 dni. Kiedy cukier dokładnie wyschnie, ponownie zmiksować i przesypać do szklanego pojemnika. Jedna łyżeczka takiego cukru dodana zimą do herbaty sprawi, że herbata zmienia się w pachnący latem i bardzo smaczny napój. Można też tak przygotowany cukier rozmieszać w szklance gorącej wody i mamy cudowną, miętową herbatę.