Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dość popularny przepis na keczup z cukini, ale z dodatkiem przesmażonych przypraw. Dzięki czemu uwalniamy o wiele więcej intensywnych aromatów.
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 1106
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1935
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 2321
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 2715
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 235
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 1106
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1935
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 2321
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 2715
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 235
Składniki
Cukinię obrać i zetrzeć na grubych oczkach. Cebulę pokroić w drobną kostkę i dodać do cukini. Posolić, wymieszać i odstawić na kilka godzin (6-7).
Przyprawy skamażyć kilka minut na oliwie, tak aby uwolnić maksimum ich aromatu.
Cukinię z cebulą nie odsączamy z powstałego soku tylko gotujemy razem z nim na małym ogniu. Dodajemy cukier i gotujemy 20 minut.
Po tym czasie wlewamy ocet, koncentrat pomidorowy i powstałą z przypraw pastę. Gotujemy razem 10-15 minut.
Po ostygnięciu zblendować, przelać do słoików i pasteryzować przez 10 min.