Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ogórasy z mojego pierwszego zbioru :)
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 786
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 61
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 82
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 786
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 61
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 82
Składniki
Zagotować składniki na zalewę. Odstawić żeby trochę przestygła a w tym czasie do umytych słoików powkładać ogórki, dodać łyżeczkę soli, koper, chrzan, chili, czosnek zalać zalewą, szczelnie zakręcić i pasteryzować od momentu zagotowania przez 30 minut. Następnie słoiki odwracać do góry dnem i tak zostawiać do wystygnięcia. Jeżeli ktoś lubi bardziej pikantne to może zwiększyć ilość chili. Smacznego