Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię ogórki konserwowe w wersji pikantnej - z dodatkiem ostrej papryczki - i takich robię najwięcej. Ale takie w łagodniejszej wersji też muszą znaleźć się na piwnicznej półeczce:) Ogórki konserwowe łagodne po mojemu:)
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 558
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 31
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 27
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 324
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 558
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 31
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 27
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 324
Składniki
Z wody, octu, cukru i soli zagotowujemy zalewę i odstawiamy do przestygnięcia. Do słoików wrzucamy przyprawy: ziele angielskie, ziarna pieprzu, gorczycę i pokrojone w plastry ząbki czosnku. Ogórki dokładnie myjemy, układamy w słoikach, zalewamy przygotowaną przestygniętą zalewą i zakręcamy. Pasteryzujemy ok. 5 min. i odstawiamy do góry dnem do wystudzenia.