Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące ogórki małosolne, które najlepiej smakują zajadane prosto ze słoika. Przygotowane według tego przepisu będą gotowe do jedzenia już po 2-3 dniach. Z każdym kolejnym dniem w smaku przypominają coraz bardziej ogórki kiszone. Przygotowanie ogórków małosolnych według tego przepisu nie powinno zająć więcej niż 15 minut!
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 23
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23694
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20263
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 23
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23694
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20263
Składniki
W rondelku zagotuj wodę, dodaj sól. Składniki wymieszaj. Zalewę odstaw do przestygnięcia.
Ogórki, gałązki kopru i chrzan dokładnie umyj. Chrzan obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Czosnek podziel na ząbki i delikatnie rozgnieć bokiem noża.
Na dno słoja włóż kawałek chrzanu i gałązki kopru. Następnie do słoika wsadź ciasto ogórki i upchaj pozostałe składniki. Ogórki zalej letnią zalewą. Lekko zakręć. Ogórki powinny mieć dostęp do powietrza.
Ogórki małosolne odstaw w zaciemnione miejsce. Po 2-3 dniach możesz delektować się ich smakiem.