Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tęcza w słoiku, czyli wielowarzywna kiszonka na zimę. Jeśli jeszcze nie mieliście okazji próbować tak ukiszonych warzyw, zachęcamy do ich zrobienia. Są świetnym dodatkiem do dań mięsnych, ale sprawdzą się również podane z hummusem jako przekąska.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 783
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 61
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 81
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 783
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 61
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 81
Składniki
Zagotuj wodę i posól. Odstaw do wystygnięcia.
Kapustę i kalafior podziel na mniejsze części. Papryki pokrój w słupki, a marchewkę w grube plastry.
Na dnie słoika umieść koper. Na samym środku umieść ogórki, a dookoła nich ułóż resztę warzyw.
Wszystko zalej przygotowaną wcześniej i ostudzoną zalewą. Słoiki przykryj zakrętką na tydzień, po tym czasie dokładnie zamknij. Przechowuj w spiżarni lub lodówce.