Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka (a może surówka?) colesław jest znana głównie dzięki McDonaldowi, gdzie jest podawana. Warto jednak zrobić ją samodzielnie w domu – możemy doprawić ją do swojego smaku, poeksperymentować z przyprawami i stworzyć wyjątkowo smaczne danie.
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 26
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23696
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20270
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 26
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23696
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20270
Składniki
Zaczynamy od kapusty. Bardzo drobniutko ją kroję. Można też poszatkować ją w malakserze. Marchewkę ścieram na tarce o dużych oczkach i dodaję do kapusty. Drobniutko kroję cebulę i dodaję do reszty składników.
Teraz dodaję mleko i majonez i dobrze wszystko mieszam. Następnie dodaję cukier puder, pieprz, ocet jabłkowy i sok z cytryny. Ewentualnie – odrobina soli.
Sałatkę wstawiam do lodówki na minimum godzinę – wszystkie smaki muszą się dobrze przegryźć. Na koniec można ozdobić ją liściem natki pietruszki lub posiekać natkę i posypać nią sałatkę. Smacznego!!!